Je li Herbalife štetan za mene?

Herbalife Nutrition ima 40 godišnje iskustvo u prehrani, s više od 300 znanstvenika koji se bave prehranom i više od 150 metoda ispitivanja proizvoda

Ne, Herbalife nije štetan. Naprotiv, proizvode Herbalife koriste milijuni ljudi širom svijeta. Godine 2020. u svijetu je dnevno konzumirano 5,3 milijuna Herbalife Formula 1 shakeova za zamjenski obrok. Naši su proizvodi formulirani sa sastojcima iz prirodnih izvora kao što su soja, grašak, lanene sjemenke, zob i aloja vera, te su poneki bogati različitim mikronutrijentima poput magnezija, vitamina D, vitamina C i vitamina E.

Naše proizvode, kao što je Formula 1 zamjenski obrok, formuliramo tako da vašem tijelu pruže dobro uravnotežene omjere esencijalnih hranjivih tvari. Naši proizvodi najbolje djeluju kada se koriste uz uravnoteženu i raznoliku prehranu te zdrav, aktivan način života.  Sastojci koje koristimo pretežno dolaze iz prirodnih izvora i kombiniramo ih u skladu s našim pristupom prehrani. Ako niste sigurni kako početi, tu su naši nezavisni distributeri koji će vam pomoći da odaberete proizvode koji odgovaraju vašim potrebama.  

U svakom od više od 90 tržišta na kojima poslujemo ispunjavamo najzahtjevnije standarde kvalitete u prehrambenoj industriji. Pratimo naše sustave kvalitete kontrole, kako bismo bili sigurni da poštujemo sva državna pravila i propise. Naša posvećenost sigurnosti konzumenata počinje već kod osmišljavanja proizvoda i provlači se kroz životni vijek svakog od proizvoda.

Naš tim stručnjaka održava najviše standarde znanosti o proizvodima i sigurnosti. Svi se procesi nadgledaju prema Smjernici za ocjenu sigurnosti proizvoda Herbalife (HLF) za prehranu iznutra nazvanu Globalna znanost o proizvodima i sigurnost (GPSS).  

Ovaj opsežan dokument sadrži proces procjene sigurnosti svih sastojaka proizvoda Herbalife. Dokument se kontinuirano revidira i ažurira u skladu sa znanošću i propisima o ocjeni sigurnosti hrane i dodataka prehrani, kao što su:

  • Uputa za podnošenje ocjena prehrambenih aditiva Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA).
  • ESCO-vo Priopćenje o Uputi za procjenu sigurnosti biljaka i biljnih pripravaka koji se koriste kao dodaci prehrani Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), temeljem stvarnih studija slučajeva.
  • Uputa za procjenu sigurnosti biljaka i biljnih pripravaka koji se koriste kao sastojci dodataka prehrani Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), te
  • Nacrt Upute o pripremi i predaji prijave za odobrenje nove hrane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). 
  • Konačno pravilo o tvarima koje se općenito smatraju sigurnima Američke agencije za hranu i lijekove (FDA).

Herbalife uložio je preko 300 milijuna dolara u proizvodnju i programe kontrole kvalitete, kako bismo osigurali da našim konzumentima u cijelom svijetu nudimo najbolje proizvode. Naši sustavi kontrole kvalitete su bez premca u našoj industrijskoj grani i naše proizvode kontinuirano ispitujemo od faze odabira sastojaka do konačnog proizvoda. Svaka faza podrazumijeva zahtjevan protokol kojim osiguravamo da naši proizvodi udovoljavaju standardima kvalitete.

 

Kako Herbalife ispituje svoje proizvode? 

Herbalife sve svoje proizvode ispituje interno, ali i uz pomoć vanjskih organizacija za certificiranje kako bi se provjerila sukladnost s regulatornim smjernicama. Ispitujemo, ponovo ispitujemo i zatim još jednom ispitujemo.  

Imamo centre za Istraživanje i razvoj (R&D) u svakoj od naših najvećih regija: Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi, Kini, regiji Azija Pacifik i Indiji. Surađujemo sa svojim kolegama  u svijetu i našim timom znanstvenika kako bismo odredili prioritete kod osmišljavanja novih proizvoda.  

“Moj posao voditelja našeg globalnog odjela Istraživanja i razvoja istovremeno je izazovan i uzbudljiv: moj tim i ja osiguravamo kontinuitet i rast poslovanja kroz znanstveno istraživanje te razvoj i unapređenje naših visokokvalitetnih proizvoda.” - Michael Yatcilla, Viši potpredsjednik, Istraživanje i razvoj 

  • Svi naši laboratoriji za kontrolu kvalitete postupaju u skladu s dobrom laboratorijskom praksom (engl. Good Laboratory Practices - GLPs) i protokolima akreditacije ISO 17025. 
  • Naši pogoni imaju certifikat NSF međunarodne dobre proizvođačke prakse, kao i dobre proizvođačke prakse za prijavu sportskih pogona.
  • Svaki od naših suvremeno opremljenih proizvodnih pogona ima vlastiti laboratorij koji radi u skladu s aktualnom dobrom proizvođačkom praksom (engl. Good Manufacturing Practices – GMPs).

 

Što je predanost kvaliteti Herbalife prema konzumentima?

Herbalife zagovara otvoreni dijalog između kupaca i njihovih liječnika. To je ključna komponenta osiguranja sigurnosti potrošača. Odjel za Globalnu sigurnost potrošača brine se da takav dijalog bude moguć tako što liječnicima omogućava savjetovanje s našim zaposlenicima zaduženim za zdravlje i sigurnost. 

“Naš program sigurnosti, koji je među najboljima u našoj industriji, zasniva se na naprednoj tehnologiji i sveobuhvatnim analitičkim metodama nadzora, kako bismo povratne informacije od konzumenata mogli pretvoriti u znanje.

Zato potrošači mogu imati povjerenja u nas, jer znaju da je sve što činimo usmjereno prema iskustvu informiranog korištenja proizvoda, edukativnim alatima i materijalima o sigurnosti hrane, snažnim protokolima za ublažavanje rizika, te jasno, održavanju odgovornosti za proizvode poštivanjem svih propisa o sigurnosti potrošača u svijetu.” Kristy Appelhans - MSRA, NMD, Potpredsjednica – Globalna sigurnost potrošača

Odjel za Globalnu sigurnost potrošača u Herbalife rado će odgovoriti na sva pitanja liječnika o proizvodima i njihovoj prikladnosti za kupce s određenim prehrambenim ograničenjima ili drugim jedinstvenim zdravstvenim situacijama. Liječnici se mogu obratiti neposredno u kompaniju na  gcs@herbalife.com.

 

Izvor sadržaja: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-bad-for-me/.