Je li Herbalife piramidalna shema?

Objašnjenje najvažnije razlike između višerazinskog marketinga i piramidalne sheme

Ne, Herbalife nije piramidalna shema. Herbalife je globalna kompanija za direktnu prodaju koja postoji više od 40 godina i posluje u više od 90 zemalja širom svijeta. Razvijamo prehrambene proizvode i dodatke prehrani i prodajemo ih preko mreže nezavisnih distributera kojima osiguravamo opsežno osposobljavanje i edukaciju o visokokvalitetnoj prehrani. Tako educirani nezavisni distributeri svojim kupcima nude individualiziranu podršku i savjete, a takva pomoć često izostaje kod maloprodaje ili kupnje preko interneta. U ovaj model prodaje uključeni su milijuni ljudi širom svijeta.

 

Zašto Herbalife nije piramidalna shema?

Piramidalne sheme su nezakonite jer imaju lažnu strukturu naknada. Sudionik piramidalne sheme zarađuje samo regrutiranjem novih sudionika koji plaćaju visoke pristojbe za uključivanje i uvjetuje im se daljnje ulaganje. Sve to popraćeno je netočnim informacijama i nametnutim dojmom hitnosti. Piramidalne sheme po svojoj prirodi nisu održive.

 

Evo zašto Herbalife nije piramidalna shema:

  • Nezavisni Herbalife distributeri dobivaju naknadu isključivo za prodaju naših proizvoda. Ne isplaćujemo im naknade za predstavljanje kompanije ili regrutiranje novih suradnika.
  • Pristojba za uključivanje u posao s Herbalife je niska. U našem Početničkom paketu za nezavisne distributere se nalazi torba sa znakom kompanije, kutija praška za pripremu zamjenskog obroka Formula 1 shake, bočica za pripremu shakea, mjerica i edukativni materijali. Nakon uključivanja u poslovnu priliku nezavisni distributeri dobivaju pristup online treningu.
  • U okviru našeg jamstva Zlatnog standarda naši nezavisni distributeri imaju i pravo na 90-dnevno jamstvo povrata novca, što znači da u slučaju da žele otkazati svoje članstvo dobivaju povrat čitavog iznosa koji su platili za svoj Početnički paket.
  • S 40-godišnjim iskustvom u direktnoj prodaji Herbalife ima brojna pravila koja  nezavisnim distributerima pomažu da razviju održivo poslovanje. 
  • Herbalife mnogo ulaže u istraživanje i razvoj – u proteklom smo desetljeću uložili više od 300 milijuna $ u znanstveni razvoj, proizvodne pogone i tehnologiju, uključujući i kupnju moderne opreme za ispitivanje.
  • Herbalife ima stroga pravila za zaštitu svih nezavisnih distributera i potrošača. U okviru našeg jamstva Zlatnog standarda, naši distributeri imaju pravo na otkup neprodanih proizvoda u roku od 12 mjeseci od kupovine. To znači da nezavisni distributeri mogu vratiti svaki i sve nekorištene proizvode u roku od 12 mjeseci od kupnje i dobiti za njih povrat punog iznosa.
  • Herbalife izričito odvraća nezavisne distributere od kupovanja velikih zaliha proizvoda. Isto tako sprječavamo nove nezavisne distributere da predaju velike narudžbe.  

Nezavisni Herbalife distributeri rade samostalno i koriste nagrađivani asortiman proizvoda kao odabranu poslovnu priliku. To znači da zadržavaju slobodu da svoj posao vode onako kako oni to žele.  

Prema podacima objavljenim na službenoj web stranici Udruge za direktnu prodaju, 89% direktnih prodavatelja odabire raditi honorarno, u potrazi za prilikom da ostvare dodatni prihod uz svoj redovni posao.  

Herbalife poslovni model omogućava nezavisnim distributerima da rade kada i koliko odaberu te im nudi priliku da se povežu s ljudima koji misle slično. Direktna prodaja je naporan posao. Ne postoji prečica do bogatstva, niti jamstvo uspjeha.  

No, ne uključuju se svi Nezavisni Herbalife distributeri radi dodatnog prihoda od prodaje proizvoda na malo. Većina naših nezavisnih distributera uključuje se u Herbalife kako bi uz popust kupovali proizvode za vlastitu upotrebu.

 

Izvor sadržaja: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-a-pyramid-scheme/.